Stucwerk Buitengevel

Wij hebben niet alleen jarenlange ervaring met het stucen in woningen, maar ook met het stucen van buitengevels. De gevel is het eerste wat opvalt bij aankomst bij uw woning of pand. Een net en strak afgewerkte gevel draagt dus bij aan een goede eerste indruk. Wanneer een woning of pand toe is aan een gevelrenovatie of gewoon nieuw uiterlijk, is het stucen van de buitenmuren een zeer goede oplossing.

Weersinvloeden stucwerk buitengevel

Omdat een buitenmuur te maken krijgt met wind, vocht en regen, is het belangrijk dat de juiste materialen gebruikt worden. Het buiten stucwerk moet dus goed bestand zijn tegen weersinvloeden, daarom wordt hiervoor het sterke cementmortel gebruikt. Dit kalk cement gebonden specie is bestand tegen water en daarom uitermate geschikt voor buiten stucwerk. Een bijkomend voordeel van het stucen van een buitengevel is dat het goed isoleert en het vocht buiten houdt.

Mogelijkheden buiten stucen

Het stucen van een buitengevel heeft veel mogelijkheden. U bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke look met grof stucwerk of juist een muur laten stucen om deze juist gladder te krijgen. De gestucte buitenmuur kan vervolgens in alle kleuren geschilderd worden.

Vergunning

Wanneer u graag de buitenkant van uw huis wilt laten stucen, is het belangrijk dat u vooraf even bij uw gemeente of u hiervoor een vergunning nodig heeft. De richtlijnen hiervoor verschillen per gemeente. Sommige woningen hebben een bepaalde status, zoals ‘beschermd dorps- of stadsgezicht’, dat kan het onmogelijk maken om de buitenmuur te stucen.

Het komt niet vaak voor dat het niet is toegestaan, maar om vervelende situaties achteraf te voorkomen, is het toch verstandig om het vooraf na te vragen.

Kom langs in onze showroom

U bent van harte welkom in onze showroom om de mogelijkheden van het stucen van de buitengevel van uw woning of pand te bespreken. Wij geven vrijblijvend advies en denken graag mee om tot de best passende oplossing voor u te komen. Klik hier om een afspraak te maken.