Beton Ciré

Beton ciré is een wandafwerking dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt en vrij vertaald ‘gewreven beton’ betekent. Deze cementgebonden stucsoort is tegenwoordig erg populair en wordt vooral in badkamers en keukens toegepast. Beton ciré is een modern en uniek stuc product.

Beton ciré in badkamer en keuken

Beton ciré heeft een zeer goede hechting en kan op vrijwel ieder type ondergrond worden aangebracht. Door de compacte bestandsdelen van beton ciré, is deze afwerking stootvast en waterdicht. Dankzij deze eigenschappen wordt beton ciré, naast woonkamers, ook vaak toegepast in badkamers en keukens. Niet alleen wanden kunnen met beton ciré worden gestuct, het is ook erg geschikt als afwerking van bijvoorbeeld een keukenblad of openhaard. Het grote voordeel van beton ciré is dat het niet spekglad wordt zodra het nat wordt. Dit maakt deze stucsoort dan ook erg geschikt als vloer-/wandafwerking in een douche.

Kleuren beton ciré

Deze betonlook afwerking geeft een moderne uitstraling aan uw badkamer, woonkamer of keuken. Het mooie van beton ciré is dat u het in iedere gewenste kleur kunt laten stucen. Bij deze stucsoort kunnen namelijk kleurpigmenten toegepast worden. Zo kunt u kiezen uit diverse beton gerelateerde (grijze) kleurtinten. Van lichte tot donkere en van koele tot warme tinten, we kunnen het volledig aanpassen aan uw interieur. De kleurpigmenten van beton ciré zorgen voor een echte beton uitstraling met licht en donker effecten door elkaar.

Stootvast, slijtvast én waterdicht

Zoals eerder benoemd heeft beton ciré de belangrijke eigenschappen dat het waterdicht en stootvast is. Doordat beton ciré vaak wordt afgewerkt met een coating, is deze niet alleen krasbestendig maar ook waterafstotend. De juiste samenstelling van cement en kalk, zorgt er ook nog eens voor dat dit stucproduct ontzettend slijtvast is. Door de speciale coating laag is het dus ideaal als afwerking van een keukenblad, vloer of zelfs trap.

Onderhouden en schoonmaken beton ciré

Ondanks dat beton ciré waterdicht is, mag er niet continu water op blijven liggen. Het is belangrijk dat, bij toepassing op vloeren of liggende delen, het water kan aflopen.  Daarnaast raden wij aan om beton ciré oppervlakken altijd na te drogen en niet te vaak te reinigen met agressieve schoonmaakproducten. Hiermee kunt u namelijk de beschermlaag (coating) aantasten.

Bezoek onze showroom

Kom langs in onze showroom om alle mogelijkheden van beton ciré afwerking te bekijken. Wij laten u graag alle beton ciré kleuren zien en geven vrijblijvend advies over de best passende oplossing voor uw project. Klik hier om een afspraak te maken.