Dunpleister

Dunpleister is door de gladde afwerking een stucwerk methode om muren sausklaar te maken. Dunpleister is een kant en klare pasta van gemiddeld 2 millimeter dik en wordt voornamelijk toegepast bij nieuwbouwwoningen. Deze afwerking is ondergrondafhankelijk, mede daarom wordt het vaak gekozen door nieuwbouwwoningeigenaren die hun muren graag willen laten sauzen, behangen of latex spuiten.

Pleisterwerk nieuwbouw

Dunpleister is zoals gezegd een zeer populaire muur- en plafondafwerking voor nieuwbouw woningen. Iedere nieuwbouw woning wordt met gladde, behangklare muren opgeleverd. Hierdoor is het goed mogelijk om pleisterwerk aan te brengen. Bij bestaande woningen is dit niet altijd mogelijk, aangezien de muren en plafonds vaak niet meer glad en egaal genoeg zijn. Dunpleister is dan qua afwerkingsmethode niet dik genoeg om de oneffenheden weg te werken.

Dunne stuclaag

Het voordeel van de gladde afwerking van dunpleister is dat eventuele scheurtjes die later ontstaan, eenvoudig hersteld kunnen worden. Ook heeft dunpleister door de dunne stuclaag een relatief korte droogtijd. Na 24 uur kunnen de wanden in uw nieuwbouw woning al geschilderd of behangen worden.

Voordelen dunpleister

Dunpleister of stucwerk

Wilt u uw bestaande woning laten stucen? Dan kunt u in de meeste gevallen beter kiezen voor traditioneel stucwerk.

Als u niet zeker weet welke wandafwerking geschikt is voor uw situatie, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw woning.

Kom langs in onze showroom

U bent van harte welkom bij ons in de showroom om te bespreken welk type stucwerk het meest geschikt is voor uw situatie. Wij geven vrijblijvend advies en denken graag mee om tot de best passende oplossing voor u te komen. Klik hier om een afspraak te maken.