Schilderwerk

Schilderwerk is een ruim begrip waar veel specialiteiten onder vallen. Denk bijvoorbeeld aan buitenschilderwerk, binnen schilderwerk, verfspuiten en sauzen. Bij schilderwerk moet u niet alleen denken aan nieuwbouwwoningen, maar ook bij bestaande woningen en gebouwen is schilderen een klus dat eens in de zoveel jaar terugkomt. Soms is dat simpelweg omdat u de inrichting en kleuren wilt veranderen, maar het kan ook moeten gebeuren vanwege noodzakelijk onderhoud aan het schilderwerk. 

Binnen schilderwerk

Bent u uitgekeken op de kleur van het schilderwerk in uw huis? Of heeft het schilderwerk in uw bedrijfspand een flinke opknapbeurt nodig? Wij nemen deze werkzaamheden graag voor u uit handen, denk daarbij aan het schilderen van kozijnen en deuren, de trap verven, radiatoren schilderen en het sauzen of verfspuiten van muren en plafonds. Dit laatste roept nog wel eens vragen op, want wanneer kiest u voor het sauzen en wanneer voor verfspuiten?

Sauzen muren en plafonds

Bij sauzen wordt een muur of plafond op traditionele wijze met een verfroller geschilderd. Wanneer u kiest voor het laten sauzen van uw woning, is het van belang dat de ondergrond, zoals een nieuwe stuclaag, droog is. Er kan bij sauzen zeer gedetailleerd geschilderd worden, het is echter wel erg arbeidsintensief werk. Ook moet er vaak meer voorwerk verricht wordt, zoals het wegwerken van oneffenheden voor een egaal en strak resultaat.

Verfspuiten

Een andere methode om uw muren en plafond te schilderen is door middel van latex verfspuiten. Deze manier van schilderen is zeer geschikt voor grotere oppervlaktes. Tevens wordt met verfspuiten de verf meteen egaal en zonder strepen aangebracht. Het is ook mogelijk om lakverf te laten spuiten. Op deze manier kunt u de kozijnen of deuren in uw woning weer op laten knappen door middel van verfspuiten.

Nieuwbouw woning sauzen/verfspuiten

Bent u de trotse eigenaar van een nieuwbouw woning en wilt u deze graag laten schilderen? Dan is het vaak het geval dat de muren eerst nog moeten worden voorzien van een dun stuclaagje. In de meeste gevallen worden de wanden van nieuwbouw woningen namelijk behangklaar opgeleverd. Dan zijn de wanden nog niet direct geschikt voor schilderwerk. Door de muren eerst te voorzien van dunpleister zullen alle oneffenheden, zoals de kleine gaatjes in het beton, weggewerkt worden. Hierna is de woning gereed om geschilderd te worden.

Buiten schilderwerk

Doordat de buitenkant van een woning te maken krijgt met allerlei weersomstandigheden, zoals regen, storm, hitte en sneeuw, kan de gevel en het houtwerk aangetast worden. Het is daarom van belang dat het buitenschilderwerk van goede kwaliteit is. Op deze manier biedt het een beschermende laag op het hout en de gevel. Daarnaast dient het buitenschilderwerk regelmatig onderhouden te worden. Wanneer dit niet gedaan wordt kan de verf afbladderen is de kans op houtrot zeer groot. Houtrotherstel is een ingrijpende en kostbare klus, dus in dit geval geldt zeker ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Bezoek onze showroom

Kom langs bij ons in de showroom voor uitgebreid advies over het schilderwerk van uw woning. Wij denken graag geheel vrijblijvend met u mee over het onderhoud van het schilderwerk van uw bestaande woning of het schilderen van uw nieuwbouw woning. Klik hier om een afspraak te maken.